Actueel
Kwal op de menukaart?
Het klinkt wellicht als iets uit een horrorfilm. De laatste jaren is het aantal kwallen dat in de oceanen voorkomt echter enorm gestegen. Alleen al in de Middellandse zee schijnt het aantal verviervoudigd te zijn. Geen pretje voor zwemmers en viskwekerijen legt...
Geïnspireerd door de natuur
De Scandinavische bossen blijken een enorme inspiratie- en voedingsbron te zijn voor nieuwe gerechten. Anny Nyman, bioloog en ‘omgevings opvoedkundige’, trekt er vaak samen op uit met ‘local food’ chef Nick Victorzon op zoek naar alles wat de natuur te bieden heeft....
The spirit(s) of Soho
Wat is er nu mooier dan het nuttige met het aangename te kunnen verenigen? Op 1 september 2017, de dag van ons 10-jarig TEN-bestaan, zouden we in Londen zijn in verband met een sessie op het hoofdkantoor van Marks&Spencer. Londen is als foodmekka geen verkeerde...
80% ondersteunde bedrijven met export aan de slag
Nederland is het exportland bij uitstek en het gaat goed met onze internationale handelsactiviteiten. Het CBS meldde eerder deze maand dat de export met 7% gegroeid was vergeleken met dezelfde periode in 2016. Het producentenvertrouwen stijgt in de gehele eurozone en...
Chinezen en Brabantse varkens
Daar draait de bus het erf van Heihoef op. Zo’n veertig Chinezen stappen uit en beginnen alvast de omgeving op hun smartphones vast te leggen. Het was ook een mooi gezicht, de Heihoef boerderij – of eigenlijk ‘Heyde Hoeve’ zoals op de gevel van de oude boerderij staat...
Ervaar de Mall of Scandinavia
Op 12 november 2015 ging de Mall of Scandinavia open, een groot winkelcentrum in de Stockholmse wijk Solna. Wij bezochten het centrum al in december, een maand na de opening, maar toen was het overduidelijk nog niet helemaal klaar. Afgelopen week echter, bij een...